Bu Blogda Ara

Oktay Usta Kuşbaşılı Pide Tarifi Oktay Usta Kuşbaşılı Pide Yapılışı


Malzemeler:
Kuşbaşılı Pide
4 Su B. Un
Yarım Paket Yaşmaya
Tuz
Su
İç Harcı İçin:
300 Gr. Kuşbaşı
3 Yeşil Biber
2 Domates
1 Soğan
1 Çorba K. Domates Salçası
Tuz
Karabiber
Sıvıyağ
Üzeri İçin:
1 Çorba K. Tereyağı


Yapılışı:
Unu karıştırma kabına alıp ortasını açıyoruz. Yaşmayayı ılık su ile unun ortasında çözüyoruz. Biraz tuz koyup kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuruyoruz.


Hamuru mayalanması için dinlendiriyoruz. İç harcı için, soğan, biber ve domatesi küçük bir şekilde doğruyoruz. Kuşbaşı et ve doğradığımız sebzeleri karıştırma kabının içine alıyoruz. 


Salça, tuz, karabiber ve sıvıyağ katıp karıştırıyoruz. Hamurdan limon büyüklüğünde
 parçalar kopartıp merdane ile tabak büyüklüğünde oval şekilde açıyoruz. Etli harçtan üzerine koyup kenarlarını içe doğru katlayıp uçlarını birleştiriyoruz.


Uçlarını sivrileştirip biraz uzatarak yağlanmış tepsiye diziyoruz. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Fırından çıktıktan sonra kenarlarına erittiğimiz tereyağını sürüp servis ediyoruz.

0 yorum:

Leave a Comment