Bu Blogda Ara

Oktay Usta Kazayaklı Tepsi Böreği Tarifi Oktay Usta Kazayaklı Tepsi Böreği Yapılışı


Merhaba arkadaşlar bugün ki tarifler sizlerle
Malzemeler:
Kazayaklı Tepsi Böreği
4,5 Su B. Un
1 Tatlı K. Karbonat
1 Yumurta
2 Çorba K. Yoğurt
2 Çorba K. Tereyağı
Yarım Çay B. Fındık Yağı
Yarım Çay B. Sirke
Tuz
Aldığı Kadar Su
İç Harcı İçin:
Yarım Kg. Kazayağı
1 Demet Yeşil Soğan
2 Kırmızı Biber
125 Gr. Beyaz Peynir
50 Gr. Kaşar Peyniri
Tuz
Karabiber
Sıvıyağ
Üzeri İçin:
Yumurta Sarısı


Yapılışı:
Yumurta, yoğurt, tereyağı, fındık yağı ve sirkeyi çırpma teli ile çırpıyoruz. Sonra un, karbonat, tuz ve kulak memesi kıvamına gelene kadar su koyup yoğuruyoruz. Hamuru dinlendiriyoruz. 


İç harcı için, kazayağını ince bir şekilde doğruyoruz. Yeşil soğan ve biberleride doğrayıp tuz, sıvıyağ ve karabiber ile harmanlıyoruz. Hamurumuz dinlendikten sonra iki bezeye bölüyoruz. Hamurları tepsimiz büyüklüğünde açıyoruz. Yağlanmış tepsinin tabanına açtığımız ilk hamuru koyuyoruz. 


Harmanladığımız iç harcı hamurun üzerine koyuyoruz. Kaşar peyniri rendeleyip beyazpeyniri eziyoruz. Otlu iç harcın üzerine peynirleride seriyoruz. 


Açtığımız diğer hamuruda iç harcın üzerine kapak olarak koyuyoruz. Yumurta sarısını üzerine sürüp önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişiriyoruz.

0 yorum:

Leave a Comment