Bu Blogda Ara

Oktay Usta Çilekli Kedidilli Tatlı Tarifi Oktay Usta Çilekli Kedidilli Tatlı Yapılışı


Malzemeler:
Çilekli Kedidilli Tatlı
20 Kedidili Bisküvi
1 Kg. Çilek
1 Su B. Toz Şeker
1 Su B. Su
2 Çorba K. Nişasta
Kreması İçin:
1 Lt. Süt
1 Su B. Toz Şeker
2 Çorba K. Un
2 Çorba K. Nişasta
1 Paket Vanilya
1 Kase Köpürtülmüş Şanti
Üzeri İçin:
Çilek Yelpazesi
Renkli Şekerlemeler


Yapılışı:
Kedidillerini borcama diziyoruz.Kreması için, tencereye süt ve şekeri karıştırıp un, nişasta ve vanilya koyuyoruz. 


Muhallebi kıvamına gelene kadar pişirip ılımaya bırakıyoruz. 1 paket şantiyi 1 su bardağı süt ile köpürtüyoruz. Ilıyan kremanın içine şantiyi katıp karıştırıyoruz. 


Çilek, şeker ve suyu robota vurup püre haline getiriyoruz. Çilek püresinin birazı ile kedidillerini ıslatıyoruz. Ardından karışımı kedidilinin üzerine döküyoruz. 


Kalan çilek püresini tencereye alıp içine nişasta koyup pişiriyoruz. Çilek püresi ılıdıktan sonra kremanın üzerine döküyoruz. İsteğe göre çilek ve renkli şekerlemeler ile süsleyip buzdolabında
 dinlendirdikten sonra servis ediyoruz.

0 yorum:

Leave a Comment