Bu Blogda Ara

Oktay Usta Güveçte Kuzu Etli Kuru Fasulye Tarifi Oktay Usta Güveçte Kuzu Etli Kuru Fasulye Yapılışı


Merhaba arkadaşlar bugün ki tarifler sizlerle
Malzemeler:
Güveçte Kuzu Etli Kuru Fasulye
500 Gr. Şeker Fasulye
400 Gr. Kuzu Kuşbaşı
2 Soğan
2 Çorba K. Tereyağı
1 Çorba K. Domates Salçası
1 Çorba K. Biber Salçası
Sıvıyağ
Tuz
Su


Yapılışı:

Fasulyeyi su, süt ve 4 yemek kaşığı şeker ile akşamdan ıslatıyoruz. Tencerenin içinefasulyenin üzerine geçmeyecek kadar su ve 1.5 su bardağı süt koyup haşlıyoruz.


Biraz sıvıyağ ile etleri soteliyoruz. Salçalarımızı ekleyip karıştırıyoruz. Tereyağınıda ilave ediyoruz. Haşlanan fasulyeleri etin üzerine döküp pişiriyoruz.

Tuzunu ekleyip karıştırdıktan sonra güveç kabına döküyoruz. Güvecin üzerine yuvarlak bir yağlı kağıt kesiyoruz. Yağlı kağıdı ıslatıp fasulyenin üzerine koyuyoruz (fırında kurumaması için). 


Fasulyemizi önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirip servis ediyoruz.

0 yorum:

Leave a Comment