Bu Blogda Ara

Oktay Usta Elmalı Kaymaklı Top Kadayıf Tarifi Oktay Usta Elmalı Kaymaklı Top Kadayıf Yapılışı


Merhaba arkadaşlar bugün ki tarifler sizlerle
Malzemeler:
Elmalı Kaymaklı Top Kadayıf
300 Gr. Tel Kadayıf
3 Elma
1 Su B. Ceviz
1 Çay B. Fındık Yağı
1 Çorba K. Tereyağı
Tarçın
Üzeri İçin:
Kaymak
İncir Reçeli


Yapılışı:
Kadayıfı geniş bir kabın içine alıyoruz. Fındık yağını döküp harmanlıyoruz. Elmaları rendeliyoruz. Cevizleri robota vuruyoruz. Rendelenmiş elma, kırılmış ceviz ve tarçını harmanlıyoruz.


Kadayıftan kahve fincanının (fincanın içini yağlıyoruz) içine doldurup içine elmalı harçtan koyuyoruz. Bardağın dışında kalan kadayıfları içine doğru katlayıp bastırıyoruz.


Doldurduğumuz kadayıfları fincandan çıkartıp yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz. Şerbeti için, 3 su bardağı şeker, 2 su bardağı su ve yarım limonu 10-12 dakika pişiriyoruz.


Kadayıflarımıza fırından çıktıktan sonra şerbeti ılık halde döküyoruz. Şerbetini çektikten sonra kadayıf toplarının üzerine kaymak ve incir reçeli koyup servis ediyoruz.

0 yorum:

Leave a Comment