Bu Blogda Ara
Oktay Usta Kuşbaşılı Pide Tarifi Oktay Usta Kuşbaşılı Pide Yapılışı
by admin
Malzemeler:
Kuşbaşılı Pide
4 Su B. Un
Yarım Paket Yaşmaya
Tuz
Su
İç Harcı İçin:
300 Gr. Kuşbaşı
3 Yeşil Biber
2 Domates
1 Soğan
1 Çorba K. Domates Salçası
Tuz
Karabiber
Sıvıyağ
Üzeri İçin:
1 Çorba K. Tereyağı
Yapılışı:
Unu karıştırma kabına alıp ortasını açıyoruz. Yaşmayayı ılık su ile unun ortasında çözüyoruz. Biraz tuz koyup kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuruyoruz.
Hamuru mayalanması için dinlendiriyoruz. İç harcı için, soğan, biber ve domatesi küçük bir şekilde doğruyoruz. Kuşbaşı et ve doğradığımız sebzeleri karıştırma kabının içine alıyoruz.
Salça, tuz, karabiber ve sıvıyağ katıp karıştırıyoruz. Hamurdan limon büyüklüğünde parçalar kopartıp merdane ile
Uçlarını sivrileştirip biraz uzatarak yağlanmış tepsiye diziyoruz. Önceden ısıtılmış 190 derece
Etiketler:
emine beder hamur işleri,
Hamur İşleri,
Kuşbaşılı Pide Tarifi,
oktay usta hamur işleri,
oktay usta ile yeşil elma,
Oktay Usta Kuşbaşılı Pide Tarifi,
yeşil elma tarifleri
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Leave a Comment