Bu Blogda Ara
Oktay Usta Hindistan Cevizli Mısır Unlu Tatlı Tarifi Oktay Usta Hindistan Cevizli Mısır Unlu Tatlı Yapılışı
by admin
Merhaba arkadaşlar bugün ki tarifler sizlerle
Malzemeler:
Hindistan Cevizli Mısır Unlu Tatlı
4 Yumurta
1 Su B. Yoğurt
1 Çay B. Sıvıyağ
1 Çay B. Toz Şeker
1 Çay B. Hindistan Cevizi
1,5 Su B. Mısır Unu
1 Pk. Kabartma Tozu
1 Pk. Vanilya
Ustasından Un Ölçüsü
Şerbeti İçin:
4 Su B. Toz Şeker
4 Su B. Su
1 Dilim Limon
Üzeri İçin:
Hindistan Cevizi
Antep Fısıtığı
Portakal
Yapılışı:
Yumurta ve şekeri mikser ile çırpıyoruz. Sonra hindistan cevizi, fındık yağı, yoğurt, mısır unu, vanilya, kabartma tozu ve 2 tepeleme kaşık unu koyup çırpmaya devam ediyoruz. Çıprtığımız karışımı kalıbımıza döküyoruz.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz. Şerbeti için, şerbet malzemelerini tencerenin içine alıp 8-9 dakika pişiriyoruz. Şerbeti soğumaya bırakıyoruz.
Tatlıyı fırından çıkartıp ilk sıcağı çıktıktan sonra şerbeti soğuk olarak döküyoruz. Üzerini istenilen şekilde hindistan cevizi, antep fıstığı ve portakal ile süslüyoruz.
Etiketler:
emine beder tatlı tarifleri,
Oktay Usta Hindistan Cevizli Mısır Unlu Tatlı Tarifi,
oktay usta ile yeşil elma,
oktay usta tatlı tarifleri,
Tatlı Tarifleri,
yeşil elma son bölüm
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Leave a Comment