Bu Blogda Ara
Oktay Usta Kazayaklı Tepsi Böreği Tarifi Oktay Usta Kazayaklı Tepsi Böreği Yapılışı
by admin
Merhaba arkadaşlar bugün ki tarifler sizlerle
Malzemeler:
Kazayaklı Tepsi Böreği
4,5 Su B. Un
1 Tatlı K. Karbonat
1 Yumurta
2 Çorba K. Yoğurt
2 Çorba K. Tereyağı
Yarım Çay B. Fındık Yağı
Yarım Çay B. Sirke
Tuz
Aldığı Kadar Su
İç Harcı İçin:
Yarım Kg. Kazayağı
1 Demet Yeşil Soğan
2 Kırmızı Biber
125 Gr. Beyaz Peynir
50 Gr. Kaşar Peyniri
Tuz
Karabiber
Sıvıyağ
Üzeri İçin:
Yumurta Sarısı
Yapılışı:
Yumurta, yoğurt, tereyağı, fındık yağı ve sirkeyi çırpma teli ile çırpıyoruz. Sonra un, karbonat, tuz ve kulak memesi kıvamına gelene kadar su koyup yoğuruyoruz. Hamuru dinlendiriyoruz.
İç harcı için, kazayağını ince bir şekilde doğruyoruz. Yeşil soğan ve biberleride doğrayıp tuz, sıvıyağ ve karabiber ile harmanlıyoruz. Hamurumuz
Harmanladığımız iç harcı hamurun üzerine koyuyoruz. Kaşar
Açtığımız diğer hamuruda iç harcın üzerine kapak olarak koyuyoruz. Yumurta sarısını üzerine sürüp önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişiriyoruz.
Etiketler:
Börek Tarifleri,
emine beder börek tarifleri,
oktay usta börek tarifleri,
oktay usta ile yeşil elma,
Oktay Usta Kazayaklı Tepsi Böreği Tarifi,
yeşil elma son bölüm
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Leave a Comment