Bu Blogda Ara
Oktay Usta Erzincan Ketesi Tarifi Oktay Usta Erzincan Ketesi Yapılışı
by admin
Merhaba arkadaşlar bugün ki tarifler sizlerle
Malzemeler:
Erzincan Ketesi
Hamuru İçin:
3,5 Su B. Un
Yarım Pk. Yaşmaya
Yarım Çay B. Sıvıyağ
1 Çorba K. Tereyağı
1 Su B. Süt
Tuz
Su
İçi İçin:
2,5 Su B. Un
125 Gr. Tereyağı
Tuz
Üzeri İçin:
1 Yumurta
Yapılışı:
İç harcı için, unu tek başına tavada kavuruyoruz. Un kavrulduktan sonra tereyağını ve son olarakda tuzunu ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
Kavrulduktan sonra ılımaya bırakıyoruz. Hamuru için, biraz ılık su ile mayayıçözüyoruz. Un, sıvıyağ, tereyağ, süt ve tuz ile hamurumuzu yoğuruyoruz. Hamuru 6 bezeye bölüyoruz.
Her bir bezeyi tabak büyüklüğünde açıyoruz. İçine iç harcından koyup rulo yapıyoruz. Ruloyu kendi çevresinde gül böreği şeklinde sarıp üzerine bastırıyoruz.
Yağlanmış tepsiye ketelerimizi diziyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 190 derece fırında pişiriyoruz.
Etiketler:
erzincan ketesi tarifi,
erzincan ketesi yapılışı,
Hamur İşleri,
kete tarifleri,
Oktay Usta Erzincan Ketesi Tarifi,
oktay usta hamur işleri,
oktay usta ile yeşil elma,
oktay usta yeşil elma tarifleri
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Leave a Comment