Bu Blogda Ara

Oktay Usta Zeytinyağlı Taze Fasulye Tarifi Oktay Usta Zeytinyağlı Taze Fasulye Yapılışı


Malzemeler:
Zeytinyağlı Taze Fasulye
1 Kg. Taze Fasulye
Yarım Kg. Domates
2 Soğan
2 Diş Sarımsak
Zeytinyağı
Tuz
Şeker
Su


Yapılışı:
Fasulyeleri yıkayıp ortadan ikiye ayırıyoruz. Soğan, sarımsak ve domatesi doğruyoruz. Tencerenin altına soğan ve sarımsağı koyuyoruz.


Üzerine fasulyeleri , fasulyenin üzerinede domatesleri koyuyoruz. Zeytinyağı gezdiriyoruz. Tuz ve 3 küp şeker katıp yarısına gelecek kadadar su koyuyoruz.


Kısık ateşte pişiriyoruz.

Oktay Usta Patatesli Sosisli Bohça Börek Tarifi Oktay Usta Patatesli Sosisli Bohça Börek Yapılışı


Malzemeler:
Patatesli Sosisli Bohça Börek
3 Yufka
3 Sosis
4 Patates
1 Havuç
100 Gr. Kaşar Peyniri
Sıvıyağ
Tuz
Karabiber
Üzeri İçin:
1 Yumurta Sarısı
Çörekotu
Susam


Yapılışı:
Patates ve havucu haşlayıp küp küp doğruyoruz. Sosisi soğrayıp biraz sıvıyağ ile soteliyoruz. Yufkaları üst üste koyup 4'e bölüyoruz. 



Patates, havuç ve sosisi bir kasenin içerisine alıyoruz. Tuz ve karabiberini koyup harmanlıyoruz. Bir kasenin içine yufka parçasını yerleştiriyoruz. 



İçine iç harcımızdan koyup içe doğru kapatıyoruz. Yağlanmış fırın tepsisine dizip üzerine yumurta sarısı sürüyoruz. 


Çörekotu serpip önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.

Oktay Usta Beyaz Çikolata Soslu Yoğurt Tatlısı Tarifi Oktay Usta Beyaz Çikolata Soslu Yoğurt Tatlısı Yapılışı


Malzemeler:
Beyaz Çikolata Soslu Yoğurt Tatlısı
6 Çorba K. Yoğurt
6 Çorba K. İrmik
6 Çorba K. Un
6 Çorba K. Toz Şeker
2 Çorba K. Tereyağı
3 Yumurta
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya
Şerbeti İçin:
4,5 Su B. Su
4 Su B. Toz Şeker
1 Dilim Limon
Üzeri İçin:
1 Poşet Beyaz Çikolata Sos
2,5 Su B. Süt
Antep Fıstığı


Yapılışı:
Yumurta ve şekeri çırpma teli ile çırpıyoruz. Yoğurt, erimiş tereyağı, irmik, kabartma tozu, vanilya ve unu katıp karıştırmaya devam ediyoruz.


Karışımı, borcama döküyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz. Çikolata sosu için, beyaz çikolata ve sütü tencerede pişiriyoruz. Şerbeti için, su, şeker ve limonu şeker eriyene kadar pişirip ılımaya bırakıyoruz. 


Pişen tatlımızın üzerine ılık şerbeti döküyoruz. Kürdan ile delikler açıp içinin daha çabuk şerbeti çekmesini sağlayabiliriz. 


Tatlımız şerbetini çektikten sonra beyaz çikolatasını üzerine döküp antep fıstığı serpiyoruz. Biraz dinlendirdikten sonra servis ediyoruz.

Oktay Usta Dereotlu Rulo Çörek Tarifi Oktay Usta Dereotlu Rulo Çörek Yapılışı


Malzemeler:
Dereotlu Rulo Çörek
3,5 Su B. Un
1 Tatlı K. Karbonat
1 Yumurta
2 Çorba K. Yoğurt
2 Çorba K. Tereyağı
100 Gr. Beyaz Peynir
60 Gr. Kaşar Peyniri
Yarım Çay B. Fındık Yağı
Tuz
1 Tutam Dereotu
Üzeri İçin:
Yumurta Sarısı
Çörekotu


Yapılışı:
Karıştırma kabının içinde, tereyağı, fındık yağı ve yumurtayı elimizle karıştırıyoruz. Doğradığımız dereotu, beyaz peynir ve kaşar peynirini katıp karıştırıyoruz.


Un, karbonat ve tuz katıp yoğuruyoruz. Hamuru dinlendiriyoruz
. Hamuru merdane ile büyük bir şekilde açıyoruz. Hamuru üçgen şekilde kesip rulo şekilde sarıyoruz.


Yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu serpiyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz.

Oktay Usta Tavuklu İçimizi Yumuşatan Çorba Tarifi Oktay Usta Tavuklu İçimizi Yumuşatan Çorba Yapılışı


Malzemeler:
Tavuklu İçimizi Yumuşatan Çorba
4 Tavuk Baget
1 Su B. Kırmızı Mercimek
1 Havuç
1 Kırmızı Biber
1 Soğan
2 Patates
1 Çorba K. Tereyağı
Tavuk Suyu
Tuz
Su
Üzeri İçin:
Nane
Pul Biber
Kimyon


Yapılışı:
Biraz sıvıyağ ile ince doğranmış soğanları kavuruyoruz. Doğranmış havuç, biber ve patatesleri katıyoruz. 


Üzerlerini geçecek kadar su koyup haşlıyoruz. Tavukları haşlayıp küp küp doğruyoruz. Haşlandıktan sonra doğrayıcı ile püre haline getiriyoruz. 


Üzerine biraz daha sıcak su koyuyoruz. Haşlanmış tavukları, tavuk suyunu ve tuzu ekleyip biraz daha pişiriyoruz. Üzerine nane, pul biber ve kimyon ekleyip servisediyoruz.

Oktay Usta Salamlı Şehriyeli Salata Tarifi Oktay Usta Salamlı Şehriyeli Salata Yapılışı


Malzemeler:
Salamlı Şehriyeli Salata
1,5 Su B. Arpa Şehriye
100 Gr. Salam
1 Kırmızı Biber
1 Kase Kornişon Turşu
2 Salatalık
1 Tutam Maydanoz
Limon
Zeytinyağı
Karabiber


Yapılışı:
Arpa şehriyeyi haşlıyoruz. Salatalık, salam, biber, kornişon turşu ve maydanozu doğruyoruz. Haşlanmış arpa şehriye ve doğradığımız malzemeleri karıştırma kabının içine alıyoruz.


1 limon suyu, zeytinyağı ve karabiber koyup harmanlıyoruz. Salata tabağının altını isteğe göre yeşillikler ile döşeyip üzerine salatamızı döküyoruz.

Oktay Usta Köfteli Kabak Rulosu Tarifi Oktay Usta Köfteli Kabak Rulosu Yapılışı


Malzemeler:
Köfteli Kabak Rulosu
3 Kabak
300 Gr. Kıyma
1 Soğan
1 Yumurta
1 Tutam Maydanoz
Galeta Unu
Tuz
Karabiber
Kimyon
Kızartmak İçin:
Sıvıyağ
Üzeri İçin:
Domates Sos
Çeri Domates
Dereotu


Yapılışı:
Köfte harcı için, kıyma, rendelenmiş soğan, yumurta, doğranmış maydanoz, galeta unu, tuz, karabiber ve kimyonu bir kabın içerisine alıp yoğuruyoruz. 


Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlıyoruz. Kabakları ince bir şekildedilimliyoruz. Izgarada önlü arkalı pişiriyoruz. Kabaklardan sonra köfteleri ızgarada pişiriyoruz. 


Ardından köfteleri kabakların içine koyup sarıyoruz. Kürdan yardımı ile kabak ve köfteleri tutturuyoruz. Üzerine yarım çeri domatesleri batırıyoruz. 


Domates sos için, biraz sıvıyağ koydğumuz bir tavada domates sosu ve doğranmış dereotunu pişirip köftelerin üzerine döküyoruz. 


Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirip servis ediyoruz.

Oktay Usta Sosisli Patlıcan Pizza Tarifi Oktay Usta Sosisli Patlıcan Pizza Yapılışı


Malzemeler:
Sosisli Patlıcan Pizza
2 Bostan Patlıcan
1 Kırmızı Biber
2 Sosis
150 Gr. Beyaz Peynir
50 Gr. Kaşar Peyniri
Tuz
Karabiber
Sosu İçin:
1 Domates
1 Çorba K. Domates Salçası
2 Diş Sarımsak
1 Tutam Fesleğen
Zeytinyağı


Yapılışı:
Patlıcanları dilim dilim doğrayıp ızgarada önlü arkalı biraz pişiriyoruz. Sosu için, domates, salça, sarımsak, fesleğen ve zeytinyağını doğrayıcıda püre haline getirip sos elde ediyoruz. Pişen patlıcanları fırın tepsisine diziyoruz. 


İç harcı için, doğranmış sosis, rendelenmiş kaşar ve beyaz peyniri tuz ve karabiberle harmanlıyoruz.Kırmızı biberin içini boşaltıp dilimliyoruz.


Fesleğenli sosu patlıcanların üzerine sürüyoruz. Peynirli iç harçtan koyup biber dilimini üzerine yerleştiriyoruz. 


Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pizzamızı pişirip servis ediyoruz.

Oktay Usta Kuşbaşılı Pide Tarifi Oktay Usta Kuşbaşılı Pide Yapılışı


Malzemeler:
Kuşbaşılı Pide
4 Su B. Un
Yarım Paket Yaşmaya
Tuz
Su
İç Harcı İçin:
300 Gr. Kuşbaşı
3 Yeşil Biber
2 Domates
1 Soğan
1 Çorba K. Domates Salçası
Tuz
Karabiber
Sıvıyağ
Üzeri İçin:
1 Çorba K. Tereyağı


Yapılışı:
Unu karıştırma kabına alıp ortasını açıyoruz. Yaşmayayı ılık su ile unun ortasında çözüyoruz. Biraz tuz koyup kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuruyoruz.


Hamuru mayalanması için dinlendiriyoruz. İç harcı için, soğan, biber ve domatesi küçük bir şekilde doğruyoruz. Kuşbaşı et ve doğradığımız sebzeleri karıştırma kabının içine alıyoruz. 


Salça, tuz, karabiber ve sıvıyağ katıp karıştırıyoruz. Hamurdan limon büyüklüğünde
 parçalar kopartıp merdane ile tabak büyüklüğünde oval şekilde açıyoruz. Etli harçtan üzerine koyup kenarlarını içe doğru katlayıp uçlarını birleştiriyoruz.


Uçlarını sivrileştirip biraz uzatarak yağlanmış tepsiye diziyoruz. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Fırından çıktıktan sonra kenarlarına erittiğimiz tereyağını sürüp servis ediyoruz.

Oktay Usta Çilekli Kedidilli Tatlı Tarifi Oktay Usta Çilekli Kedidilli Tatlı Yapılışı


Malzemeler:
Çilekli Kedidilli Tatlı
20 Kedidili Bisküvi
1 Kg. Çilek
1 Su B. Toz Şeker
1 Su B. Su
2 Çorba K. Nişasta
Kreması İçin:
1 Lt. Süt
1 Su B. Toz Şeker
2 Çorba K. Un
2 Çorba K. Nişasta
1 Paket Vanilya
1 Kase Köpürtülmüş Şanti
Üzeri İçin:
Çilek Yelpazesi
Renkli Şekerlemeler


Yapılışı:
Kedidillerini borcama diziyoruz.Kreması için, tencereye süt ve şekeri karıştırıp un, nişasta ve vanilya koyuyoruz. 


Muhallebi kıvamına gelene kadar pişirip ılımaya bırakıyoruz. 1 paket şantiyi 1 su bardağı süt ile köpürtüyoruz. Ilıyan kremanın içine şantiyi katıp karıştırıyoruz. 


Çilek, şeker ve suyu robota vurup püre haline getiriyoruz. Çilek püresinin birazı ile kedidillerini ıslatıyoruz. Ardından karışımı kedidilinin üzerine döküyoruz. 


Kalan çilek püresini tencereye alıp içine nişasta koyup pişiriyoruz. Çilek püresi ılıdıktan sonra kremanın üzerine döküyoruz. İsteğe göre çilek ve renkli şekerlemeler ile süsleyip buzdolabında
 dinlendirdikten sonra servis ediyoruz.

Oktay Usta Fındıklı Çikolatalı Kekler Tarifi Oktay Usta Fındıklı Çikolatalı Kekler Yapılışı


Malzemeler:
Fındıklı Çikolatalı Kekler
2 Yumurta
1 Çay B. Toz Şeker
1 Çay B. Süt
1 Çay B. Sıvıyağ
Yarım Paket Kabartma Tozu
2 Çorba K. Kakao
Ustasından Un Ölçüsü
Üzeri İçin:
Fındık
Çikolata


Yapılışı:
Yumurta ve şekeri mikser ile 4-5 dakika çırpıyoruz. Süt, sıvıyağ, kakao, kabartma tozu ve 3 çorba kaşığı tepemeleme unu koyup karıştırmaya devam ediyoruz. 


Kek kalıbımızı katı yağ ile yağlıyoruz. Mantolamak için iri kırılmış fındık döküyoruz. Karışımı kalıba paylaştırıyoruz. 


Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz. 


Piştikten sonra kekleri servis tabağına alıp çikolata sosu ile süsleyip servis ediyoruz.